Miten valmistauta vanhojen tansseihin kuukautta ennen?

0

Vanhojen tansseihin valmistautuminen on pitkä ja aikaa vievä prosessi. Moni nuori kuitenkin pitää vanhojen tansseihin valmistautumista hauskana tapahtumana, josta pääsee nauttimaan vain kerran elämässään, joten moni ottaakin valmistautumisprosessista kaiken irti. Mitä lähemmäs itse h-hetkeä päästään, sitä enemmän valmistautumisesta tulee stressaavaa. Haluammekin jakaa viisi vinkkiä siihen, miten vanhojen tansseihin kannattaa valmistautua kuukautta ennen ja mitkä asiat pitäisivät siihen mennessä olla valmiina, jotta viime hetken kiirettä ei pääse syntymään ja kaikki pysyy kontrollissa ilman ikäviä yllätyksiä.

  1. Vie vanhojentanssimekko ompelijalle viimeisiä muutoksia varten. Vanhojentanssimekko ei kaupasta ostettuna suoraan istu päälle lähes missään tapauksessa, joten mekkoa on pakko käydä muokkaamassa ompelijalla. Viimeistään kuukautta ennen vanhojen tansseja mekko kannattaa viedä ompelijalle, jotta siihen pääsee tekemään lopulliset muutokset istuvuuden lisäämiseksi. Jos mekkoon tarvitsee tehdä suuria muutoksia, kannattaa ompelimossa piipahtaa hyvissä ajoin ennen h-hetkeä, sillä suurten muutoksien tekeminen kestää usein kauemmin.
  2. Kokeile meikkiä ja kampausta. Jos teet meikin ja kampauksen vanhojen päivää varten itse, kannattaa kumpaakin harjoitella kotioloissa useampaan kertaan ennen tansseja. Kokeilumeikki kannattaa tehdä samoilla tuotteilla, joilla meikin tekee tanssipäivän aamuna ja eri kampauksia kannattaa kokeilla rohkeasti itselle parhaiten sopivan kampauksen löytämiseksi. Meikissä kannattaa olla tarkkana etenkin sen kanssa, että meikkivoide on oikean sävyinen ja että eri meikkituotteet osaa häivyttää luonnollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Voimakkaat rajat eivät kaunista ketään, mutta niistä pääsee eroon häivyttämisen harjoittelulla.
  3. Osta loput asusteet. Vanhojen päivän tyylin viimeistelevät upeat asusteet. Jos mekkoon sopivia asusteita ei löydy omasta vaatekaapista, kannattaa viimeistään viimeisen kuukauden aikana etsiä asusteet. Useimmat nuoret asustavat vanhojentanssimekon pienellä juhlavalla laukulla, kevyellä shaalilla, hiuskoristeilla ja koruilla. Verkkokaupoista, kuten JJ’s House löytyy paljon vanhojen tansseihin sopivia asusteita, joita ei ole hinnalla pilattu.
  4. Aja kengät sisään, jotta vältyt hankaukselta. Mikään ei ole vanhojentanssipäivänä ikävämpää kuin jalkoja hankaavat uudet kengät. Siksi uudet kengät kannattaa etukäteen aina ajaa sisään, jotta ne mukautuvat oman jalan muotoon, eivät kiristä tai pingota ja hankaa. Uusissa kengissä kannattaa ensin olla kotona ja lopulta kengät kannattaa myös viedä tanssiharjoituksiin, jotta tanssimiseen tottuu myös korkeammat kengät jalassa. Vaikka käyttäisitkin vanhojen tansseissa vanhoja kenkiä, kannattaa ne jalassa tanssimista kuitenkin harjoitella hyvissä ajoin. Vanha kenkä ei välttämättä ole sen parempi vaihtoehto tanssimista varten kuin uusikaan kenkä. Tärkeintä sen sijaan on, että kengät pysyvät hyvin jalassa eivätkä häiritse missään vaiheessa tanssimisesta nauttimista.
  5. Pidä huolta terveellisistä elämäntavoista. Kuukausi ennen vanhojen tansseja kannattaa kiinnittää erityistä huomiota omiin elämäntapoihin, sillä huonosti nukutut yöunet, epäterveellisen ruoan syöminen ja huono ihonhoito näkyvät kasvoilla. Muista siis, että kauniin ja raikkaan lookin saa nukkumalla kahdeksan tuntia yössä, syömällä paljon kasviksia ja vähentämällä sokerin ja rasvaisen ruoan syömistä sekä hoitamalla ihoa oikeilla tuotteilla päivittäin. Vettä kannattaa juoda mahdollisimman paljon etukäteen, sillä se tekee ihosta kuulaamman, poistaa kuona-aineita kropasta ja auttaa vähentämään turvotusta. Meikillä saa paljon aikaan, mutta nuupahtanutta olemusta ei suurinkaan pakkelikerros korjaa.

Toivomme, että vinkkiemme avulla jokainen nuori pääse nauttimaan viimeisestä kuukaudesta juhlia valmistellen ilman stressiä ja panikointia. Kun kaikki on hallinnassa, ei ikäviä yllätyksiä pitäisi syntyä. Ikäville yllätyksille kannattaa valmistaa kuitenkin varasuunnitelma, jotta tärkeä päivä ei mene pilalle jos jotain meneekin pieleen. Mitä valmistuneempi on, sitä paremmin vanhojen päivä sujuu.

Leave A Reply